Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Χάσμα γενεών ή άρνηση ενημέρωσης;


   Ανήκω στην γενιά του internet. Η ενημέρωση μου γίνεται κυρίως από διάφορα ειδησιογραφικά blogs και sites. Την τηλεόραση την έχω καταργήσει εδώ και πολύ καιρό. Διασταυρώνω όσο μπορώ τις ειδήσεις και ειδικά για τις φετινές εκλογές, έχω αποφασίσει να είμαι όσο περισσότερο μπορώ, υποψιασμένος. Γιατί η εποχή είναι περίεργη και το μέλλον αβέβαιο. Ο λόγος που ποστάρω αυτό το κείμενο είναι γιατί χτες βρέθηκα σε μία παρέα όπου όλοι ήταν 45+ και μετά το φαγοπότι καταλήξαμε να κάνουμε πολιτική κουβέντα.Μπορώ να πω ότι φοβήθηκα.
   
Καταρχήν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα πάνε να ψηφίσουν Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Να είστε σίγουροι. Είτε γιατί έχουν συμφέροντα, είτε δεν τους απασχολεί τι θα γίνει γιατί είναι βολεμένοι, είτε κάποτε έφαγαν με χρυσά κουτάλια παρέα με τις κυβερνήσεις και ξεπληρώνουν επιταγές. Επίσης όσοι δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, απλά δεν πιστεύουν κανέναν βουλευτή και κανένα κόμμα. Εδώ κολλάει και το χάσμα γενεών.

   Σε αυτές τις εκλογές θα πάρουν μέρος πάρα πολλά κόμματα. Άλλα θα είναι με άτομα του συστήματος, άλλα με νέους ανθρώπους και φρέσκες ιδέες και άλλα ανήκουν σε μία καθαρά ιδεολογική και θεωρητική βάση, χωρίς να είναι πρακτικά εφαρμόσιμη. Δηλαδή υπάρχουν κόμματα για κάθε γούστο και κάθε βαλάντι. ΆΡΑ η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει κάτι να ψηφίσουμε είναι απλά γελοία και αυτός που το λέει είναι επικίνδυνος. Δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν ιδεολογίες πια, παρά μόνο ιδέες και οικονομικές θεωρίες που είναι ή δεν είναι πρακτικές, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τα στραβά μας και να χρησιμοποιήσουμε το internet για κάτι άλλο πέρα από τις τσόντες και το Farmville. Κάθε κόμμα έχει και από ένα site στο οποίο έχει αναρτήσει τις ιδέες  και τις θέσεις του. Εμείς, σαν σωστοί ΠΟΛΙΤΕΣ και αν θέλουμε να λεγόμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ που δημιουργήσαμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα πρέπει να ενημερωθούμε πρώτα και μετά να επιλέξουμε (Το γαμημένο " ακουσων μεν πάταξον δε" το είπε ένας Θεμιστοκλής) το κόμμα στο οποίο θα δώσουμε την ψήφο μας. Φτάνει πια το φαινόμενο να ψηφίζουμε κάτι επειδή το ψηφίζουν οι γονείς μας ή επειδή δεν υπάρχει κάτι. Υπάρχει κάτι, απλά εμείς βαριόμαστε να το δούμε. Ελπίζω αυτό το post να το διαβάσει κόσμος και να προσπαθήσει να ενημερώσει αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο internet, και να τους δείξει τα τόσα άλλα κόμματα που υπάρχουν.

"Προτιμώ να ρίξω την πετονιά σε άγνωστα νερά, παρά σε νερά που ξέρω πως δεν έχουν ψάρια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου