Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τι τους ταίζουν εκεί πέρα ?

   Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ αρκετά την αμερικάνικη επικαιρότητα. Έρχονται εκλογές εκεί, οι οποίες καλώς ή κακώς μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Οι υποψήφιοι είναι δύο. Ο τωρινός πρόεδρος  Barack Obama των "Δημοκρατικών" και ο Mitt Romney των "Ρεπουμπλικανών". Ο ένας είναι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Αμερικής ( το επόμενο στάδιο είναι να δούμε έναν ομοφυλόφιλο πρόεδρο ), ο οποίος υποσχέθηκε πράγματα που δεν υλοποίησε σε ένα μεγάλο βαθμό και ο δεύτερος είναι ο ορισμός του συντηρητισμού. Κατά των αμβλώσεων, πιστεύει στον "Έξυπνο Σχεδιασμό" του κόσμου από τον Δημιουργό και υποστηρίζει ότι μόνο ο Chuck Norris είναι πιο γαμάτος από την Αμερική. Γενικά ο τύπος είναι ότι πιο γελοίο μπορεί να υπάρξει σαν υποψήφιος.
   
   Το κύριο πρόβλημα μου όμως δεν είναι αυτό. Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Το θέμα μου έγκειται στο γεγονός ότι ο αμερικάνικος λαός έχει πέσει τόσο χαμηλά ώστε τέτοιοι άνθρωποι να έχουν υποστηριχτές. Ποτέ δεν ήταν ο λαός που διάβαζε πολύ, ούτε έχει να δείξει τρομερά επιτεύγματα πολιτισμού αλλά πόσο πιο χαμηλά πια; Υποστηρίζουν την οπλοκατοχή, βασιζόμενοι στο δεύτερο άρθρο του αμερικάνικου συντάγματος, το οποίο γράφτηκε το 1791 (είχαν τουφέκια τότε). Όλοι ξέρουμε πόσο στραβά έχει πάει το θέμα με τα όπλα εκεί πέρα. 'Εχουν θέματα με την θρησκεία και πιστεύουν ότι πίπα τους λέει ο κάθε καμένος, από LSD, πάστορας. Χέσε μας ρε πάστορα με τις παπαριές σου. Δεν είναι τυχαίο ότι από εκεί έχουν ξεκινήσει αρκετές New Age θρησκείες/σέκτες ( Σαιεντολογία κλπ ). Και τις πιστεύουν κιόλας.Τραγικό.
   
   Με προβληματίζει το ότι αυτός ο λαός θα ψηφίσει. Όπως με προβλημάτισε ο ελληνικός λαός όταν ψήφισε και για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Απλά με την Αμερική έχω θέμα γιατί σε μεγάλο βαθμό κρατάνε στα χέρια τους το μέλλον του κόσμου και δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ο κάθε άμπαλος καραγκιόζης που με μία εντολή του μπορεί να ξεκινήσει ένας πόλεμος στο Ιράν ( το οποίο έχει πυρηνικά και δεν αστειεύεται ). Επίσης εκεί το σύστημα καταμέτρησης ψήφων είναι τρύπιο όσο και ένα πρεζάκι στην Ομόνοια. Όλοι είδαμε τις ομορφιές της εκλογής του Bush. Δεν καταμετρήθηκαν ολόκληρες περιοχές για να βγεί πρώτος ο βλάκας. Άρα πρέπει να προβληματιστούμε
  
   Μην ξεχνάτε ότι ο Obama ζήτησε ηρεμία στην Ευρώπη μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές...
   Καλό σας βράδυ και σκεφτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου