Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν χιούμορ τελικά...

   Είμαι εγώ περίεργος ή οι πολιτικοί σπάστηκαν που θα τους ελέγξει η εφορία. Δηλαδή αυτό δεν πρέπει να είναι το λογικό και το παράλογο να είναι ο μη έλεγχος; Αυτοί που ελέγχουν το μέλλον της χώρας και είναι οι αντιπρόσωποι του λαού, δεν πρέπει να είναι οι καλύτεροι όλων; Οι άριστοι του Έθνους; Κανονικά θα έπρεπε να ψάξουν τα πάντα από την μεταπολίτευση και μετά αλλά κανείς δεν έχει τα αρχίδια για να το κάνει. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι χρειάζονται οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρήματα. Αν θέλουν να λέγονται Έλληνες, να δώσουν την περιουσία τους στο κράτος και να κρατήσουν μόνο τα απαραίτητα. Να μην παίρνουν μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ αλλά να παίρνουν τον διπλάσιο του βασικού. Εφόσον θέλουν να προσφέρουν έργο στην κοινωνία, να το κάνουν με δικά τους έξοδα. Που είναι το παράλογο; Ούτε κινητά,ούτε αυτοκίνητα, ούτε τίποτα. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και τις μαλακίες που είπε ο Μπουμπούκος ότι δεν είμαστε ίσα και όμοια, έχει δίκιο. Οι πολιτικοί είναι υπηρέτες του λαού, άρα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με εμάς.

   Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ο γιατρός του Ε.Σ.Υ, τόσα λίγα λεφτά. Ανάλογα με την προσφορά στην κοινωνία, πρέπει να είναι και η αμοιβή.

Βουλευτής: 1 Χ βασικός
Γιατρός : 3 Χ βασικός
Δικηγόρος: 3 Χ βασικός
Στρατιωτικός: 3 Χ βασικός
Δημόσιος Υπάλληλος: 1 έως 2 Χ βασικός ( ανάλογα την θέση )

   Ενδεικτικό είναι αυτό αλλά την λογική την πιάσατε. Ούτε συντάξεις σε βουλευτές ούτε τίποτα.Μόνο αναγνώριση της βουλευτικής θητείας σαν ένσημα στον κλάδο που εργαζόντουσαν πριν. Και φυσικά το ανώτερο που μπορούν να εκλεχθούν βουλευτές να είναι 2 τετραετίες. Να αλλάζουν τα πρόσωπα συνέχεια.

   Ούτε εφάπαξ σε Δημόσιους Υπαλλήλους φυσικά. Από πού έως που πρέπει να παίρνουν εφάπαξ; Παίρνουν οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι; Όλα να ισχύουν για όλους το ίδιο. Και κάτι τραγικά επιδόματα να καταργηθούν. Εφόσον οι Δ.Υ δεν θέλουν να απολυθούν, μπορεί να γίνει το πολύ απλό. Μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες όπου υπάρχει έλλειψη ακόμα και εάν είναι στον φορέα καθαριότητας. Καμμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Τα νησιά δεν έχουν γιατρούς γιατί όλοι δεν θέλουν να χάσουν τις ανέσεις τους. Δεν σας ανάγκασε κανένας να γίνετε γιατροί.
   
   "Υπάρχει εκεί έλλειψη προσωπικού; Έφυγες για εκεί. Δεν σου αρέσει; Ωραία. Αποκλείεσαι για 10 χρόνια από το δικαίωμα να δουλεύεις σε δημόσιο νοσοκομείο. Απλό είναι."

   Θα δείτε για πότε λύνεται το πρόβλημα. Τους γιατρούς τους έπιασα τυχαία. Το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλους όσους ασκούν επαγγέλματα μείζονος σημασίας. Η ζωή στην επαρχία δεν είναι τόσο χάλια από την μία και από την άλλη δεν γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά.

   Και οι πολίτες θα πρέπει να αρχίζουν να υποστηρίζουν οτιδήποτε μπορεί να κάνει καλό στην τσέπη του. Κίνημα Πατάτας, Ελληνικά Καταστήματα, Ελληνικά Προιόντα. Η 3Ε που έστειλε τα εργοστάσια της εκτός Ελλάδος, είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν πολύ και έχει ξεσκιστεί να διαφημίζει για το πόσο βοηθάει την οικονομία και άλλα τέτοια όμορφα. Βλέπετε ότι σαν καταναλωτές έχουμε δύναμη. Εκμεταλλευτείτε την.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου